Мощен трафик в първия почивен ден. Вижте къде са тапите и къде дебне КАТ

Служители на "Пътна полиция" ще подпомагат движението по пътищата в страната

Мощен трафик в първия почивен ден. Вижте къде са тапите и къде дебне КАТ | StandartNews.com

През първия почивен ден от поредицата празници нормално се очаква засилен трафик. Около 1 милион българи са планирали да тръгнат на път.

Служители на "Пътна полиция" ще подпомагат движението по пътищата в страната. От "Гранична полиция" са провели срещи с колегите си от всички съседни държави и са се договорили да няма неработещи гишета в натоварените дни по границите. Акции на КАТ се очакват на 2, 3 и 5 май през нощта.

Продължава укрепването на подпорната стена на 16-я километър на магистрала "Струма". Очаква се там ремонтните дейности да приключат до края на седмицата. Там движението остава затруднено.

За улеснение на пътуването и за повишаване безопасността на движение на леките автомобили в тунел "Топли дол" и "Правешки ханове" на магистрала "Хемус" днес, утре и на 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел "Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна.

През "Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ "Хемус" при пътен възел "Правец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай