ГЕРБ отвърна на удара в София, тежки обвинения към Терзиев

Георги Георгиев от ГЕРБ-София обвини кмета в лъжа

ГЕРБ отвърна на удара в София, тежки обвинения към Терзиев | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Бяха изказани лъжи за предвещаната криза за боклука в София, която няма да се състои. Това заяви на брифинг общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев. Тези лъжи не кореспондират с официалните документи, които има в деловодството на Столична община, допълни още той.

Кметът на София Васил Терзиев каза по-рано днес, че депото има потенциал да работи още три години. Според Георгиев това е лъжа и тя се вижда от доклада на предишния директор на завода за отпадъците, направен през октомври. По думите на Георгиев "тази измислена криза се прави, за да се избяга от фокуса на истинската такава".

Георгиев коментира и срещите за разговори, които се водят в Столичната община, за да се намери консенсус за избор на председател на Столичния общински съвет. Според Георгиев проблемът е на политическия лидер Васил Терзиев, който не може да намери мнозинство. Общинският съветник посочи още, че за да получат подкрепа, "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" трябва да се самоопределят - леви ли са, или десни.

Георгиев призова кмета на София Васил Терзиев да покаже другите два одитни доклада от предишното ръководство, за 2021 и 2022 години и те също да бъдат изпратени в прокуратурата.

Общинският съветник от групата на ГЕРБ Антон Хекимян заяви, че ПП-ДБ-СС не знаят как да решат проблемите на града и съвсем скоро ще има и нова криза - с транспорта на София. Хекимян посочи, че в предизборната кампания ГЕРБ са обещали 20% увеличение на заплатите, а от кмета на София Васил Терзиев са чули, че не могат да се постигнат и 15% увеличение. Хекимян посочи още, че, за да се реши кризата с боклука в София, решението е инсинераторът, чието изграждане е било спряно.

Общинският съветник от ГЕРБ Анна Стойкова коментира, че заводът за отпадъци е проектиран с над 80% европейско финансиране, което по думите ѝ е много ясен мониторинг, осъществяван по време на проектиране и изпълнение на завода. Стайкова посочи още, че депо "Садината" има четири клетки, като по данни от октомври, клетки 1 и 2 са запълнени на 70%, а клетка 3 е запълнена на 30%. За клетка 4 Стайкова посочи, че тъкмо е въведена в експлоатация.

По-рано днес кметът на София Васил Терзиев каза, че столичният завод за третиране на отпадъци не преработва отпадъка, а бонусите растат в геометрична прогресия. Заводът трябва да преработва значително повече отпадъци, вместо да ги депонира. Вместо това, клетките се пълнят с непреработен боклук, посочи Терзиев. Той каза, че ако тази практика не бъде спряна, в рамките на няколко години София ще има голям проблем с отпадъка. "В рамките на три години с това темпо ще се запълни и четвъртата клетка за депониране на отпадъци", заяви Васил Терзиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи