Гечев с уникална теза защо България не трябва да приема еврото

Социалистът икономист заклейми държавите, които според него управляват еврозоната

Гечев с уникална теза защо България не трябва да приема еврото | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Депутатът от БСП проф. Румен Гечев обяви в интервю за Нова телевизия, че партията е взела решение, че България не трябва да влезе в еврозоната.

Последната страна в Европейския съюз, най-неразвитата икономически, не бива да влиза в обща валутна зона, тъй като тя се управлява от Германия, Франция, Италия и Испания. Те ще ни управляват и то в полза на техните икономики, каза той.

По думите на Гечев тези страни в момента са затънали в колосални дългове, а ние ще трябва да ги плащаме.

Румен Гечев обясни, че отношенията между президента Румен Радев и БСП са сложни, тъй като държавният глава не за пръв път се занимава с политическо инженерство. От него получиха политически тласък "Продължаваме промяната". По времето на служебния кабинет са уволнени 14 000 души от администрацията и са заменени с толкова нови, които трябва да поддържат новите партии, генерирани от президентството, заяви социалистът.

Гечев коментира и случая "Чаталджа". "Чаталджагейт" трябва да бъде разгледан в детайли. Наложителна е проверка, но нека съдът да реши. Нека се разследва, но това отклонява вниманието от други проблеми. Например, с посредниците за газа губим стотици милиони. Загубихме и няколко стотин милиона евро от ЕС в края на годината, коментира депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Sownuwl
преди 1 седмица

Вау, привлекательно веб-сайт. Спасибо... взгляните также эту страничку и дайте ей оценку https://www.soonssag.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=167824 сладкиш брауни http://www.dybrush.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=125555 къде да отида на дерматолог в софия http://baghug77.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=17340 марки перални за вграждане http://withc.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=102838 почивка италия римини на =0090=0=

Откажи