Денков поряза Нинова! Разкри какво е правил в Украйна

Няма нито едно решение на Министерския съвет, което да не съответства на решенията, които са взети в Народното събрание

Денков поряза Нинова! Разкри какво е правил в Украйна | StandartNews.com

Източник: Министерски съвет

Докато аз съм министър-председател, никога няма да обсъждаме и няма да има решение за изпращане на български войници в Украйна. Това не се е променило, заяви премиерът Николай Денков по време на изслушване в Народното събрание по искане на "БСП за България", свързано с посещението му в Украйна.

Денков отговори на въпрос на народния представител Корнелия Нинова във връзка с темата за двустранно споразумение с Украйна и работната среща в Париж. "Това, че някой друг политик поставя този въпрос на международен форум, е негово право", добави Денков.

Няма нито едно решение на Министерския съвет, което да не съответства на решенията, които са взети в Народното събрание, заяви Денков. В нито едно от тях по никакъв начин не става въпрос за изпращане на български войници в Украйна, такъв въпрос не се обсъжда. На въпроса за работната среща в Париж - тя е работна именно, защото на тази среща не се взимат решения. Министър Тагарев е изпратен с мандат, с който може да потвърди позициите на България, такива, каквито са днес. Ние осъществяваме военнотехническа помощ, хуманитарна помощ на Украйна. Това е, което правим и го правим в съответствие с вашите решения, добави Денков. Посещението в Украйна също е подчинено на тези решения на НС и МС, които са публично известни. За да предотвратя всякакви спекулации, съвместната декларация, която подписахме с министър-председателя на Украйна, е качена на сайта на Министерския съвет, посочи той.

С подписаната  декларация в Украйна с министър-председателя Денис Шмигал страната ни не поема нови ангажименти, обясни в отговор на въпрос на Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Николай Денков.  За момента не се обсъжда и не е обсъждано двустранно споразумение между България и Украйна, ако се пристъпи към подготовка на такъв документ, той  ще бъде внесен за ратификация от Народното събрание, подчерта премиерът.

В Киев Николай Денков и Денис Шмигал подписаха заявление по ключови теми от двустранното сътрудничество и обсъдиха стратегически въпроси за общата сигурност и подкрепата за Украйна. Меморандум за сътрудничество беше подписан и между държавното дружество „Терем” и Украинската компания за военнозащитна продукция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи