Пулмоложка каза какво е лечението срещу грипа, даде важни препоръки

В последно време идват все повече пациенти, които показват резистентност към антибиотици

Пулмоложка каза какво е лечението срещу грипа, даде важни препоръки | StandartNews.com

Източник: бТВ

Грипът има лечение - това са известните противогрипни медикаменти, които е хубаво да се започнат в първите 48 часа. Това обясни в интервю за бТВ пулмологът д-р София Ангелова.

Не трябва да се приема антибиотик, защото такъв при първите симптоми води по-скоро до удължаване на процеса на боледуване, предупреди тя.

Защото когато дадем антибиотик, ние унищожаваме пробиотичните бактерии в организма, които подпомагат имунната система, посочи д-р Ангелова. И допълни, че така възникват бронхити и пневмонии и човек боледува не за 5-7 дни, а много повече, и се получават кашлици по цял месец. Освен това човек развива резистентност към антибиотик.

В последно време идват все повече пациенти, които показват резистентност към антибиотици, съобщи тя.

Основното за предпазване е балансираното хранене. Не е сезона за диети сега. На второ място са умерените физически натоварвания, а не силни тренировки. Третото е достатъчен сън, допълни специалистът.

Д-р Ангелова препоръча да не се подценява носенето на маски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
JosephSab
преди 3 месеца

https://sabina-study.ru/

Откажи
Killer
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може ----- https://mub.me/bioex

Откажи