Топ активист на „Левицата“ закова Ваня Григорова! Важни разкрития

По думите му „Левицата“ не е инициирала разговори с Ваня Григорова за участие в парламентарните избори

Топ активист на „Левицата“ закова Ваня Григорова! Важни разкрития | StandartNews.com

Източник: бТВ

Ваня Григорова е поискала разговор с "Левицата", а не обратното. "Ние не сме инициирали участието на Ваня Григорова в изборите, тя пожела да разговаря с нас. Проведохме разговори на два по два часа и половина. Нашите разбирания не бяха приети, бяха ни предложени условия, които за нас са неприемливи.“ Това разкри пред бТВ председателят на коалиционния съвет на „Левицата“ Костадин Паскалев.

„Има три основни пункта, по които не се разбрахме – желанието на Ваня Григорова да взимат еднолични решения по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството на „Левицата“ в изборите“, обясни Паскалев.

По думите му „Левицата“ не е инициирала разговори с Ваня Григорова за участие в парламентарните избори поради това, че процесът за избор на кмет в столицата не е приключил.

„Предстои ни все още завършване на това съдебно производство. Когато имате съдебно производство и вие сте го инициирали, трябва да изчакате неговия край. Тя каза, че Столична община ѝ е била тясна като място да се реализира политика или чрез инструментите, които разполага Общинският съвет, не може да постигне тези цели, които се формулирала“, каза Паскалев.

Той смята, че процесът на обединение на „Левицата“ е в бъдеще и за съжаление – не сега.

„Мая Манолова винаги е била в „Левицата“, в навечерието на предстоящите избори тя предпочете да проведе самостоятелни разговори с други субекти, създадоха коалиция и в нея участват два политически субекта, които бяха поканени на разговорите с нас. Запазил съм добри отношения и с Мая Манолова, и с Ваня Григорова, никога не сме стигали до ситуация да си казваме тежки думи. Но винаги съм твърдял, че в политиката, докато не се научим да говорим истината, нищо добро не ни чака“, каза председателят на коалиционния съвет на лявото обединение.

Според Паскалев истината се постига чрез диалог и равнопоставеност. „Бил съм представител на БСП на пет избора, и петте съм спечелил – два парламентарни, три кметски. Никога след 2011 г. не съм желал да участвам като представител на БСП, в който и да е изборен процес. Три пъти са ми предлагали да бъда кандидат за президент, четири пъти – за народен представител, два пъти – да бъда министър. Смятам, че всеки човек постига своя апогей и следва зенит. Много моля колегите от БСП да забравят за неудовлетворени претенции. Става въпрос за друго – ние говорим за равнопоставени субекти. Ръководството на БСП разглежда БСП като партията майчица, която трябва да кътка около себе си своите пилета и да им показва пътя в живота“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай