Денков се среща с Макрон в Париж, ето какво ще обсъждат

Очакват се двустранни изявления от страна на българския премиер и френския президент

Денков се среща с Макрон в Париж, ето какво ще обсъждат | StandartNews.com

Българският премиер Николай Денков ще се срещне днес с президента на Франция Еманюел Макрон. Двамата ще разговарят в Елисейския дворец в рамките на еднодневна визита на министър-председателя ни във френската столица.

Сред темите ще са външнополитическите приоритети на България - пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Двамата лидери ще обсъдят геополитическите рискове и заплахи, подкрепата за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на Европейския съюз.

Очакват се двустранни изявления от страна на българския премиер и френския президент в ранния следобед.

В делегацията ще е и министърът на енергетиката Румен Радев. Той ще се срещне с френския министър на икономиката Брюно Льо Мер. Двамата ще подпишат Декларация за намерение за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.

Миналата седмица вицепремиерът и външен министър Мария Габриел също беше на посещение във френската столица, където се срещна с колегата си Стефан Сежурне.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи