Наш експерт видя ще има ли голяма война между Иран и Израел

Иран има сериозно влияние в Близкия изток

Наш експерт видя ще има ли голяма война между Иран и Израел | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

Вероятно ще има паралелен, но по-сдържан отговор от страна на Тел Авив, смята арабистът и коментатор на процесите в Близкия изток проф. Владимир Чуков.

"Вече излязоха параметрите на оръжията на Иран. Търси се логика, така че да се покаже, че не могат да правят каквото си искат, но и да не се предизвика ескалация. Няма обаче да има Трета световна война, нито пък сблъсъци. Иран има сериозно влияние в Близкия изток - хутите, "Хизбула", паравоенните милиции и военните организации", коментира той пред НоваНюз.

Според журналиста Иво Инджев при две операции израелците преди години са ударили ядрени обекти в Иран и Сирия. "Сегашният случай е различен. Много по-сложен е, защото Техеран заедно със своите руски съветници, са отчели миналото. Международният отзвук е много важен. Иран твърди, че е приключила с отмъщението си и приканя Израел да сложат точка - разменили са си удари и повече не иска да продължават. Техеран демонстрира, че не може да си позволи да не отговори, освен това искаше да провери готовността на израелската отбрана, както и да накара Тел Авив да похарчи пари за защитата си. От цялата ситуация победи тезата, че Иран е "луда за връзване", заяви той.

Отбеляза, че досега не е имало такъв огромен брой дронове на "рояк".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай