Нов скандал в София! Важен заместник-кмет подаде оставка

Иван Матов посочва лични причини за оттеглянето си

Нов скандал в София! Важен заместник-кмет подаде оставка | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Заместник-кметът на София с ресор „Обществено строителство“ Иван Матов подаде оставка.

С пост във Фейсбук, Матов обяви, че се оттегля от поста си. „Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си", пише той.

Заместник-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев реагира и попита: "Има ли София кмет? Терзиев веднага трябва да излезе и да обясни какво се случва с екипа му."

По-рано днес Георгиев съобщи, че Матов е с отнето право да възлага строителство. "Невероятно, но факт. С изрична заповед преди дни Васил Терзиев отнема правото на собствения си заместник с най-големият ресор и дължи незабавни отговори защо го е направил", написа Георгиев във Фейсбук.

Матов е от квотата на "Да, България"  и беше назначен на поста на 25 януари, като отговаряше  за обектите от транспортната инфраструктура, ВиК и високо строителство на общински сгради, съобщиха от общината.

Иван Матов

Това е втората рокада при заместниците на кмета Васил Терзиев. Първата дойде още през декември със назначаването на Иван Василев за заместник-кмет по финанси. В края на ноември столичния кмет обяви част от своя екип. Тогава очакванията бяха, че заместник-кмет по финансите и здравеопазването ще бъде Гергана Москова, която бе номинирана. В крайна сметка на поста е назначен Иван Василев. Няма обяснение за промяната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай