Нов порой дави София! Аварийни екипи шетат из столицата

През следващото денонощие в Западна и Централна България се очакват значителни валежи

Нов порой дави София! Аварийни екипи шетат из столицата | StandartNews.com

Преди малко над София заваля нов проливен дъжд, придружен от мощна гръмотевична дейност, и по всичко личи, че столицата няма да се размине с наводнени мазета и ниски жилищни сгради, видя Агенция Стандарт.

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд, съобщават от кметството.

След първия порой екипите са реагирали на 4 сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез.

Засега безуспешно върви отводняването на транспортния подлез на бул. "Цариградско шосе" при търговски обект. Подлезът е временно затворен за движение.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. "Искърско шосе".

Извършва се наблюдение на речните корита и общинските язовири, които към този час са в норма.

Затворен е автомобилният подлез на "Цариградско" в посока кв. "Полигона", наводнен е приземен етаж на мола на "Цариградско шосе".

Има счупени стъкла на автомобили вследствие на силната градушка, която удари малко след 17 ч. Има паднало дърво - топола, до търговски център в квартал "Слатина".

През следващото денонощие в Западна и Централна България се очакват значителни валежи, гръмотевични бури и градушки, предупреждават синоптиците.

https://www.facebook.com/reel/985895932965390

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай