Курортът Семково привлича гости с нова стратегия

В Семково се състоя празник, организиран от Община Белица под патронажа на кмета Радослав Ревански

Курортът Семково привлича гости с нова стратегия | StandartNews.com

Източник: БТА

При ярко слънце, снежни поляни и музика празникът „Белица – Семково 2024“ посрещна гости от различни страни. За поредна година община Белица популяризира един от най-старите курорти в страната с богата програма, а хубавото време привлече любителите на зимната планина още от сутринта.

Празникът се организира от Община Белица под патронажа на кмета Радослав Ревански, а тази година е съвместен с "Коливинг Семково" – място за споделено пространство за живеене и работа на дигитални номади от целия свят. Събитието уважиха министърът на туризма Зарица Динкова, председателят на парламентарната комисия по туризъм в Народното събрание Ертен Анисова, народните представители от Благоевград Елхан Кълков и от Хасково Мюмюн Мюмюн, както и кметовете на Симитли – Апостол Апостолов, на Якоруда – Мехмед Вакльов, и областният председател на ДПС в Благоевград Ведат Хюсеин.

Винаги ме трогва и вълнува, когато срещам местните общности и виждам, освен запазените традиции и чистота в сърцата, прекрасната ни съхранена природа и най-доброто и най-модерното от Европа, каза при официалното откриване министърът на туризма Зарица Динкова. Искам всички да работим така, че България да не е пазена тайна и всички да видят колко е прекрасна тя.

Домакинът на събитието – кметът на Белица Радослав Ревански, посочи, че се радва на множеството хора, които празникът привлича, „защото без хора не може да стане празник, не може да има и икономика“. За пореден път Ревански каза, че развитието на курорта Семково е неговата най-голяма амбиция като кмет на общината, а това ще допринесе за икономическото развитие на района, на доходите на местните хора, на демографската криза и ще върне тези жители на общината, които в момента живеят и работят в чужбина.

Ревански благодари и на инвеститора в "Коливинг Семково" Матиас Цайтлер и посочи, че е дал обещание да бъде ремонтиран пътят до курорта - проект, който ще бъде завършен до май тази година. „Това, от своя страна, отключи неговия интерес и той е човек, който ще инвестира много средства, ще докара много хора от света да живеят, да стават наши съграждани и оттук да работят и да правят реклама“, каза още Ревански и допълни, че амбициите на общинското ръководство не стигат само до тук.

Подкрепа за развитие на Семково изразиха и председателят на парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова и народният представител Елхан Кълков.

По време на откриването председателят на „Коливинг Семково“ Матиас Цайтлер каза, че вече кооперативът е привлякъл повече от 60 човека от 30 държави, а целта е Семково да се превърне в място, което да привлича стотици дигитални номади от целия свят. Дигиталните номади са хора, които работят с компютри и това могат да правят от всякъде, според мен най-доброто място за това е Семково, каза още Цайтлер.

След официалното откриване кукери от Банско изпълниха ритуал по гонене на злото и отправиха пожелания за здраве и успех. Празникът продължи с музика и танци на фолклорни формации от Белица и с кръшни хора, които се извиха пред сцената в планината. През целия ден по поляните на Семково хора от всички възрасти се наслаждаваха на слънчевото време, чистия въздух и снега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петър Петров
преди 2 месеца

Пишете за Белица.Добре,но кой да знае къде е това място!В Англия,когато ти определят време и място да отидеш на доктор дори,ти изпращат писмо,придружено с карта и указание как да го намериш.Четох за най-добрия СПА хотел,но никой не се сети да напише къде е той.Е,как да отида?

Откажи