Легендарен режисьор ще снима уникален филм за Исус Христос

Историята ще се развива предимно в наши дни и ще бъде заснета по достъпен начин

Легендарен режисьор ще снима уникален филм за Исус Христос | StandartNews.com

Източник: Инстаграм

Великият режисьор Мартин Скорсезе не възнамерява да си взима почивка след "Убийците на цветната луна" и планира да заснеме следващия си филм за основите на учението на Христос по-късно тази година, съобщи електронното издание "Скрийн дейли".

В интервю за изданието "Лос Анджелис таймс" Скорсезе споделя, че заедно с режисьора и критик Кент Джоунс са завършили работата по сценария за продукцията, която се предвижда да продължи около 80 минути - доста по-малко от 206-минутния "Убийците на цветната луна" и 209-минутния "Ирландецът" от 2019 г.

Предстоящият проект е базиран на романа "Животът на Исус" от 1973 г. на японеца Шюсаку Ендо. Покойният католически писател е автор на романа "Мълчание" от 1966 г., който Скорсезе адаптира пред 2016 г. с участието на Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън.

Историята ще се развива предимно в наши дни и ще бъде заснета по достъпен начин.

Засега не се казва кой ще финансира или разпространява филма.

Мартин Скорсезе за последен път изследва вярата и живота на Христос на екрана през 1988 г. във филма "Последното изкушение на Христос" с Уилям Дефо в главната роля.

"Убийците на цветната луна" получи седем номинации за наградите "Златен глобус" и спечели една - за най-добра драматична актриса беше отличена Лили Гладстоун на 81-вите годишни награди в неделя.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще обяви номинациите си за наградите "Оскар" на 23 януари. Церемонията за връчването на отличията ще бъде на 10 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай