Водопад стана зона за състезания по ледено катерене

Тръгва се от село Паничище

Водопад стана зона за състезания по ледено катерене | StandartNews.com

Рила е най-високата планина в България, тя е пълна с красиви гледки – богата природа и чудни животинки. Там също така се намира и много красивият и висок водопад – Скакавица. 

Водопадът е разположен в северните части на планината. Преходът до него е лек и приятен, като той е отлична идея за разходка със семейството през летните дни.

Водопадът се намира на река Скакавица – на 1950 метра надморска височина. Той е висок 70 метра, като в близост до него биха могли да бъдат посетени езеро Скакавица и хижа Скакавица. Водопад Скакавица е един от най-високите водопади на планината.  

 Водопадът се намира се на 10-на минути от хижа Скакавица и е лесно достъпен и много приятен през всички сезони. Зимата замръзва изцяло и там се провеждат състезания по ледено катерене. През зимата трябва да се внимава, защото местността над водопада е лавиноопасна.

За да достигнете до хижа Скакавица трябва да тръгнете от село Паничище. Екопътеката води началото си от началната станция на лифта за Седемте рилски езера. Маршрутът е добре обозначен и са обособени места за отдих и почивка. След като се озовете пред хижата, просто продължете по пътеката и не след дълго тя ще ви отведе пред красивия водопад.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай