Скален процеп, през който може да мине само малка лодка

Рай за медузите

Скален процеп, през който може да мине само малка лодка | StandartNews.com

Нос “Агалина” e кътче, което ще ви омагьоса с интересните си скални образувания, специфична крайморска растителност и животински свят. 

Местността е включена в списъка с природните забележителности през 1980 година. Площта на защитената местност е била намалявана през 2002 и 2003. Има много множество заливчета, но пътеките към тях са труднодостъпни.

Света Агалина не е толкова голям и известен като другите черноморски носове Калиакра, Емине и Маслен нос, но е любопитен с необичайната си форма. Тук природата е образувала тесен и дълъг около 20 метра скален процеп, през който може да мине само малка лодка.

Погледнат от хълма над него, той прилича на тайно пиратско скривалище. Макар че достъпът до него е сравнително лесен, не си помисляйте да плувате тук. Водите в тесния процеп са истински рай за медузите. Акваторията на нос Св. Агалина е естествено находище и на черни миди.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклуци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството----- https://e.vg/clean

Откажи
Елка
преди 3 месеца

Поредния месия, да лапа от шараните, ако и се хванат. Като оня нещастник със заместитела на виаграта.

Откажи
Греда
преди 3 месеца

Ама Фатме, помаче, нацтози процеп през '60-те до '80-те му казвахме "фиордите"... Тогава не си била в спермата на помака си баба, даже помака баба ти (баща) не е бил с спермата на дедо ти... Мноо сте тъпи и прости 'нешните журналглисти, елепа шалварестите в кенефсайта "стандарт гъз"....

Откажи
Радост
преди 3 месеца

Ей боклук

Откажи
Нормален човек
преди 3 месеца

Наистина журналя, учете и четете преди да пишете и "откривате" сензации. Само прехвърляте клипмета без проверка и мисъл. Жалка работа.

Откажи