Малцина знаят за тази перла в Родопите. Изненадата

Името означава нещо, което бучи много силно

Малцина знаят за тази перла в Родопите. Изненадата | StandartNews.com

Водопад Гюллек се намира близо до село Даскалово.  Името идва от турски език и буквално означава „нещо, което бучи много силно“. 

Водопадът Гюллек има височина около 8 – 10 метра, като водната струя се спуска доста мощно, с много силен тътен. Реката, която го захранва се казва Перперек. Да, точно тази, която тече край едноименния древен скален град до Кърджали, по-познат като Перперикон.

Този водопад е много интересен и може да се посещава целогодишно, защото местните казват, че той не пресъхва през лятото. Причината за това е, че той постоянно се подхранва от реката при село Даскалово.

Водопадът е открит от двама българи - Кирил Неделчев и Борислав Бориславов. Тяхната цел е да откриват малко познати водопади в България и най-вече в района на Източните Родопи. Досега са открили и описали над 20 водопада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илия
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи