Нови задължения за заведенията. Плащаме по-лесно

Промените в Закона за туризма влизат в сила от 1 март 2024 г.

Нови задължения за заведенията. Плащаме по-лесно | StandartNews.com

От днес заведенията за хранене и развлечение трябва задължително да разполагат с ПОС терминал. Това съобщиха от Министерството на финансите. Промените в Закона за туризма влизат в сила от 1 март 2024 г.

В заведения с категория две и повече звезди ресторантьори и съдържатели са длъжни да осигурят възможност за плащане и чрез терминално устройство ПОС.  Информация за това трябва да е поставена на видно за клиентите място в съответния обект.

Тези, които не спазят изискванията, подлежат на глоба. За физически лица санкцията е от 100 до 500 лева, а за еднолични търговци и юридически лица – от 500 до 2000 лева. При повторно нарушение глобата е от 200 до 1000 лева, а за фирми – от 1000 до 4000 лева. Ако пък клиентите не са уведомени, че могат да плащат с карта, то глобата е от 100 до 300 лева за физически лица и от 300 до 1000 лева за фирми. При повторно нарушение сумата се удвоява.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи