Денков се похвали с ключов успех в здравеопазването

Здравната каса и Министерство на финансите осигуриха безплатна терапия на сърдечните заболявания

Денков се похвали с ключов успех в здравеопазването | StandartNews.com

Искам да поздравя всички вас, особено Министерството на финансите, за една успешна битка в името на българските граждани. Знаете, че сърдечно-съдовите заболявания са основна причина за смъртта на много хора. С тези думи на премиера Николай Денков започна днешното редовно заседание на Министерския съвет.

"Здравната каса и Министерство на финансите осигуриха безплатна терапия на сърдечните заболявания. От 1 април 56 лекарства за хипертония, аритмия и други подобни заболявания ще се поемат изцяло от касата и ще са безплатни за пациентите", обяви Денков.

По думите тази промяна ще има и социален ефект. "Българите с ниски доходи, със спестените средства от медикаменти, ще могат да си позволят по-здравословна и качествена храна, да си купят билети за театър, кино, концерти. В дългосрочен план това е мярка срещу демографската криза, защото навременното и редовно лечение ще намали високата смъртност от сърдечни заболявания", уточни премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи