Тагарев проговори за пращането на войници в Украйна, отхвърли обвиненията

Цитирахме много варианти за помощ, но по този няма съгласие, каза министърът

Тагарев проговори за пращането на войници в Украйна, отхвърли обвиненията | StandartNews.com

Източник: бТВ

Няма да пращаме войници в Украйна, категорично не се обсъжда този въпрос у нас, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред бТВ. Думите му бяха по повод на отправените вчера от лидера на БСП Корнелия Нинова обвинения към правителството, че подготвя българите едва ли не за участие във войната в Украйна.

Едната теза на президента на Франция Еманюел Макрон по темата била, че ние не трябва да даваме увереност на Владимир Путин. Цитирахме много варианти за помощ, но по този няма съгласие. Почти всички страни казаха, че не са съгласни по този вариант, уточни Тагарев.

Дискусията беше затворена, един от участниците направи изявление и принуди Макрон да вземе отношение, а след него и другите участници, обясни министърът.

По думите му много малко вероятно е държава сама да реши да изпраща войници. Ако конфликтът се пренесе после на нейна територия, ще ангажира НАТО впоследствие, уточни той.

Тагарев каза, че не е бил част от делегацията в Киев, защото е бил в Париж. Бяха по едно и също време. Беше предвидено аз да пътувам в Киев, след това дойде покана от президента Макрон към премиера Денков, взехме решение с Денков аз да отида в Париж.

Тагарев допълни, че българската помощ за Украйна е на стойност 47 милиона евро и заяви, че ще има нова военна помощ от страната ни за Киев.

В ход на изпълнение е доставката на БТР-и. „БТР-те за Украйна още са в София. Ще заминат до няколко дни, но няма да казвам датите“, допълни той и увери, че помощта с по-висок приоритет е заминала отдавна.

Тагарев направи уточнението, че има и системи С-300, които заминават доста по-бързо.

„Изпълняваме всички решения на Народното събрание, но е нужно време. Работим много по-интензивно и много по-решително от служебното правителство“, каза Тагарев и опроверга критиката на Бойко Борисов, че кабинетът не е дал и болт на Украйна.

„До встъпването на кабинета, помощта, която е дадена е на стойност 13 млн. евро. Към този момент, помощта, която сме дали само от складовете на армията се остойностява на 47 млн. Евро“, уточни министърът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
vin
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи