Костадинов се закани как Възраждане ще наруши традицията

Води се война с българската история, която се фалшифицира и се изпълва с лъжи

Костадинов се закани как Възраждане ще наруши традицията | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

България се превърна в бойно поле, в което „една банда самозвани маргинални антибългари“ си позволяват всекидневно да поругават националното достойнство на нашия народ, да лепят позора на нашите чела, да ни превръщат в нация за присмех и подигравка сред всички останали. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „Възраждане“ Костадин Костадинов при откриването на зимната сесия на Народното събрание.

Лидерът на „Възраждане“ обясни, че неговата парламентарна група ще наруши традицията в началото на сесията на парламента политическите сили да открояват приоритетите си, защото според него България от няколко години насам се намира в извънредна ситуация. В последните няколко месеца и години ставаме свидетели на агресивна война срещу нас българите, срещу нашите национална памет, история, култура и самосъзнание, смята той и уточни, че повод за декларацията на „Възраждане“ днес ще бъде поругаването на паметника на граф Игнатиев вчера във Варна.

Целта е да се премахне всичко, което нас българите ни ограничава от останалите народи и ни превръща в уникален народ със свой принос в световната цивилизация, изтъкна Костадин Костадинов.

Води се война с българската история, която се фалшифицира и се изпълва с лъжи, подчерта Костадин Костадинов.

"Разминахме се на косъм с това да бъде премахнат националния празник на България - 3 март, но атаката срещу български национални символи продължава. Управлението, което имаме в последните години, се отличава с една основна черта: брутален и последователен анти-българизъм, война срещу българския народ."

В тази зала има хора, които одобряват тази политика и които я провеждат, допълни той.

"В залата има народни представители, които одобряват това, което се извършва срещу българската национална памет, които ръкопляскат на тези деяния и ги поощряват."

Търпението на българите рано или късно се изчерпва и тежко му и горко на онзи, който застане срещу разярения български народ, каза още Костадин Костадинов.

"Когато свърши търпението, става наистина страшно. Много пъти се  е случвало в нашата история това почти безконечно, волско търпение на нашия народ да свърши. И тогава тези хора, които са го дразнели до последно, са плащали много тежка и висока цена. Войната срещу националното самосъзнание няма как да бъде спечелена от еничари. Те винаги губят."

Според лидера на "Възраждане" ситуацията в Европа и света се променя, а "историята е колело, което се върти".

"Ние няма да допуснем войната срещу нашата национална памет да продължава. Достойнството на българския народ ще бъде възстановено. България ще надживее всички мерзавци и всички еничари."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай