Костадинов проговори за Лукойл, разкри конспирация на управляващите

Свидетели сме на рекет от страна на държавата

Костадинов проговори за Лукойл, разкри конспирация на управляващите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отправи мощна критика и хвърли обвинения към управляващата сглобка във връзка със сагата с данъците на "Лукойл" и дерогацията за внос на руски петрол.

„Свидетели сме на рекет от страна на държавата и в случая хората, които представляват коалиция – ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ. Ако те имат доказателства, че „Лукойл“ не са плащали данъци, в този случай има НАП, министерство на финансите и институции, които да направят съответните проверки“, каза Костадинов в интервю за бТВ.

„Това, че не е правено назад, задава въпроси към партиите, които са управлявали допреди няколко месеца като ПП-ДБ и ГЕРБ. Ако те не са го направили, означава, че или са глупави, не могат да управляват и допускат да бъдат лъгани, или участват в схеми, в които източват пари, заедно с фирмата“, допълни той.

По думите на лидера на „Възраждане“ се подготвя кражбата на „Лукойл Нефтохим“.

„Трябва да се каже истината, че се подготвя разграбването на тази рафинерия, за да я вземе турско-американски консорциум. Имам такава информация, но няма как да я проверя на 100%, защото всичко е предпоследно в тази държава. Натискът е да се изкара тази компания от българския пазар и да дойде някой друг. Кой ще дойде – естествено с благословията на американското посолство. Ако дойде турско-американски консорциум, който да контролира най-голямата рафинерия на Балканите, това значи, че България става зависима не само от САЩ, но и от Турция“, посочи Костадин Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Доги
преди 6 месеца

Aз ще я взема, както взех ТЕЦ-Варна. Бъдете рахат. Вече имам наблизо един сарай с пристанище за яхти.

Откажи