Кънчо Стойчев: Доган каза това, което никоя друга партия не посмя

Трябва да се мисли за проблемите на хората, а не за електората като машина за избори

Кънчо Стойчев: Доган каза това, което никоя друга партия не посмя | StandartNews.com

Трябва много да се мисли, и не три пъти, а десет пъти да се мери, преди да се говори. Оттам идва един от големите проблеми на сглобката. В това отношение пример за мен е Ахмед Доган. Този човек говори рядко, ясно е какво казва и винаги поема огромни рискове с това, което казва.

Това заяви политологът Кънчо Стойчев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Доган образно каза: "В последните 10 години станахме машина за избори, а забравихме проблемите на хората". Аз не съм чул друг политик да излезе да каже подобно нещо. Това му прави чест на Доган.
Причината за това не е ли, че в ДПС електоратът е консолидиран и може да си позволи ДПс подобна откровеност, която другите  партии не могат, попита Цветанка Ризова.

Те нямат силата да го кажат. А и електоратът на ДПС не е токлова консолидиран, едва 50 процента от етноса гласуват за ДПС, отговори  Стойчев. ДПС си има своят електорален проблем и Доган не само го отчита, но и казва как ще го решава.

Според Стойчев най-важното, което казва Доган е свързано с глобалния поглед.

Простичката фраза е - Светът е друг.

Ние наистина не можем да си представим колко друг е светът през последните 3 години, добави социологът. Това всъщност е и предупреждението в посланието на Ахмед Доган.

Той казва към всички хора: Мислете, хора, какво ще става. Трябва да имаме много по-балансирана политика, каза Стойчев като свой прочит на написаното от Доган в обръщението към своите.

Виждаме, все по-активната роля на ДПС, които не са част, поне официално, от сглобката, но са съставна част на онова тяло, което управлява страната - парламента", каза още социологът. Според него в обществото има съпротива срещу това правителство, но до този състав на кабинета се е стигнало след честите предсрочни парламентарни избори.

Това беше единствената възможност да се управлява. Грешката е, че не го направиха открито, веднага и със споразумение. Все повече са гласовете в самата сглобка, че трябва да се мине към писмено споразумение, иначе всички ще са електорално губещи, каза още той.

В най-трагикомична позиция са ПП, защото с огромна доза неопитност поемаха ангажименти, които се оказаха груби лъжи в очите на хората. Пример за мен е Ахмед Доган - говори рядко, все по-късо, ясно е какво казва, и винаги поема огромни рискове в това, което казва, добави Стойчев.

Хората у нас претръпнаха. Те са загубили много пъти своите надежди. Били са много пъти лъгани. Ние сме народ, който умеем сами да оцеляваме поединично и най-вероятно ще успеем по единично. Но това не води до бързо развитие на страната", заяви още Стойчев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи