Екшън! Сблъсъци между депутати в парламента

Случващото се през последната година не е нормално, твърдят те

Екшън! Сблъсъци между депутати в парламента | StandartNews.com

Източник: БНТ

С физически сблъсъци между депутати, подкрепящи управлението, и опозицията започна извънредното заседание на Народното събрание.

Тази сутрин от "Възраждане" и "Има такъв народ" се опитаха отново да блокират работата на парламента като техни депутати застанаха около парламентарната трибуна. Мнозинството обаче, намери начин да работи въпреки това - като изказванията се правят от място на преносим микрофон. Така депутатите започнаха работа с обсъждане на дерогацията за "Лукойл".

От "Възраждане" демонтираха част от тонколоните, за да не се чуват изказванията в зала. Това провокира Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС да се намесят като се стигна до физически сблъсъци между тях и депутати от "Възраждане".

Три конкретни искания обявиха от "Възраждане". Те са били представени и на председателски съвет в четвъртък. Първото е да се спре демонтажът на Паметника на Съветската армия, макар че от него не остана почти нищо. Второто е национален референдум по въпроса, а третото - оставка на областната управителка на столицата Вяра Тодева.

Цвета Рангелова от "Възраждане" обяви, че партията й съзнава, че блокира работата на парламента, но случващото се през последната година не е нормално. И изреди: ежедневно нарушаване на правилника за работата на Народното събрание, на законите и Конституцията, вкарване на извънредни точки без доклади и др.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай