Асен Василев скочи, нахвърли се на служебната финансова министърка

Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”

Асен Василев скочи, нахвърли се на служебната финансова министърка | StandartNews.com

След разпространената вчера информация от служебния министър на финансите Людмила Петкова, че фискалният резерв на държавата е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от доскорошния министър на финансите Асен Василев, от "Продължаваме промяната-Демократична България" излязоха с позиция, в която завяват следното:

Резерв в края на март 9,9 милиарда лв. Големи плащания направени в началото на април: 1,6 милиарда към БЕХ за дълга на Топлофикация и 1,5 милиарда за изплащане на пенсиите през април. Очакваните данъчни приходи през април са 3,9 милиарда лв. и пристигат на 14-ти (ДДС) и след 25-ти (Данък върху доходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност резервът се мери винаги към края на месеца. Така че, в края на април се очаква той да е пак над 9 милиарда лв.

„Трудно ми е да повярвам, че г-жа Петкова, която също получава ежедневните справки от дирекция “Държавно Съкровище” не знае тези факти. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай