Срещат малтретираното момченце от Пловдив с баща му

Бащата на малтретираното 5-годишно дете ще види сина си за първи път

Срещат малтретираното момченце от Пловдив с баща му | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му от болница, предаде Нова телевизия.

В понеделник мъжът разказа пред телевизията, че детето е настанено в център от семеен тип, но той дори не знаел точното място. Социалните власти отказвали на бащата достъп до момченцето. То беше обезобразено след продължителен тормоз, за който са обвинени майка му и нейният партньор.

"Днес по-късно предстои да се направи среща между бащата и детето. То е под закрила. Още докато беше в болница, на майката и бащата е връчена заповедта, с която беше настанено в центъра. В документа е отразен адресът, на който се намира момченцето. Затова няма как родителите да не знаят къде е", каза началникът на отдел "Закрила на детето" в Пловдив Гергана Тошкова.

По думите й и в болницата момченцето било придружавано от екип на центъра от семеен тип. На една от срещите бащата казал, че е спокоен, че има кой да се грижи за сина му и смята, че се полагат добри грижи за него.

„Центърът има вътрешен правилник и освен 5-годишното момченце, в него живеят още 14 деца. Достъпът на външни лица по всяко време не е подходящ. Освен това, директорът на РЗИ - Пловдив е издал заповед за противоепидемични мерки. Затова като цяло достъпът до социалните услуги от резидентен тип е ограничен”, посочи Тошкова.

По думите й е обсъдено с директора на центъра как точно да бъде изготвен график за срещи на детето с бащата и евентуално - с майката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи