Силиконката, която кара с 256 км/ч, има два варианта

Тол камерите в градовете могат за засичат нарушения на водачите

Силиконката, която кара с 256 км/ч, има два варианта | StandartNews.com

В случай, че тол системата бъде преработена и камерите започнат да засичат скорост, могат да известяват за нарушение в реално време, след което полицейски патрул да спре нарушителя. Това съобщи в интервю за Нова телевизия пътният експерт и бивш началник на "Пътна полиция" в София Тенчо Тенев.

Той коментира и случая, в който силиконка публикува видео, в което се вижда как жена шофира с 256 км/ч. По думите му, ако колата е нейна, тя трябва да понесе отговорност за нарушението, въпреки че лицето ѝ не се вижда в клипа. „Ако не е карала тя, трябва да каже кой е бил”, допълни Тенев.

Според бившия шеф на столичната „Пътна полиция” колегите му познават закона, но не го прилагат. Коментарът идва след твърдението на адвокат Силвия Петкова, че е възможно нарушителите на пътя да бъдат санкционирани с ефективни присъди по Наказателния кодекс.

„По-трудно е доказването и трябва да пише малко повече и да има свидетели”, каза още Тенчо Тенев. По думите му много бързо може да бъде прокаран закон за пътното хулиганство, а той самият имал изготвен такъв проект.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Пенка
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи
Тома
преди 3 месеца

Парите от колите къде ште заминат беее нештасници свештида си купите с тех да си ги сложите на гроба вашата майка ненаяла се

Откажи
Батката
преди 3 месеца

А ти буквар си купи да не се излагаш.

Откажи
ТКЗС
преди 3 месеца

ГЪЗУРНИЦИ ЕДИН ЗАКОН НЯМАТЕ ПРИЕТ И ВЛЯЗЪЛ В ДЕЙСТВИЕ САМО ДРЪНКАТЕ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ

Откажи