Фермерски протест въпреки споразумението с властта

Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица

Фермерски протест въпреки споразумението с властта | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

"Протестът продължава в над 50 горещи точки на България. Отцепихме се и не сме съгласни с нашите колеги, защото не е изпълнена нито една от точките от меморандума, от исканията на бранша", заяви тази сутрин пред БНТ Цанко Цанев - член на управителния съвет на Асоциацията на земеделските производители в България.

Ефективните протести на част от земеделците в цялата страна продължават и през тази седмица. Представители на Асоциацията на земеделските производители в България и още 26 организации от други аграрни сектори искат оставката на земеделския министър и твърдят, че преговорите до момента са водени само в интерес на определени организации. Днес земеделците от великотърновско ще затворят международния път Русе-Свиленград.

Според протестиращите земеделци няма адекватни действия на министъра на земеделието.

"Над 25 организации бяха изгонени от преговорната маса и останаха само три организации, с които министърът преговаря. Преговорите се водят на тъмно, няма никаква информираност. Няма адекватни действия. Проблемите ни са свързани с безконтролния внос от Украйна", посочи Цанко Цанев.

От Асоциацията на земеделските производители посочиха своите искания:

- намаляване на административната тежест

- отмяна на голяма част от нещата по "зелената сделка"

"По отношение на "зелената сделка" изискванията са безумни и неизпълними", заяви Цанко Цанев.

"Ние трябва да си гледаме животните, а не да назначаваме хора, които през цялото време да попълват чек-листи", категоричен беше фермерът.

По думите му колегите им от другите браншови организации са ги били "обидили брутално и жестоко" и "не им прави чест".

"Недопустимо е да се правят договорки с шепа хора, които да решават бъдещето ни", заяви Цанко Цанев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи
Пенчо Мистрията
преди 2 месеца

Айде, пък като свършат, ние строителите ще блокираме всички пътища, бензиностанции, летища и гари за съразмерно с аграрниците заплащане, за спиране на наемане на чужди работници и за повишаване на цените на строителството поне двойно.

Откажи