Експерт предупреди за мощна хакерска атака, засяга всички българи

Любомир Тулев предупреди да бъдем внимателни и да не се доверяваме

Експерт предупреди за мощна хакерска атака, засяга всички българи | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

В последно време хакерите не спират да ни атакуват с фишинг имейли, есемеси и дори гласови съобщения, коментира експертът по киберсигурност Любомир Тулев пред телевизия НоваНюз. Той предупреди, че има кампанийност на атаките, а в момента те са свързани с „Български пощи“.

Тулев посочи, че в съобщенията има подател, а накрая пише откъде да активираме връзката. Той поясни, че след като се отвори линкът следва информация, че е необходимо да въведем личните си данни, за да получим пратка, за която пише в съобщението.

Експертът акцентира на това, че във въпросния линк се иска номер на дебитна карта. Той предупреди, че в никакъв случай не трябва да се въвеждат данните на картата и напомни, че когато някой иска да преведе пари е нужен само номера на сметката, но не и номера на картата.

Тулев показа още варианти за опити за измама с есемеси и чрез приложението Телеграм.

Във връзка с 3D атаките той обясни, че те се случват с т.нар. Smishing (версия на фишинг атака, при която измамниците се опитват да откраднат лични данни през мобилно устройство чрез текстово съобщение, например, представяйки се за служител на банка или друга официална организация) и Vishing (телефонно обаждане, с което измамникът, ползвайки лична информация от социалните медии, се опитва да заблуди отсрещната страна да предостави информация или финанси).

Тулев предупреди да бъдем внимателни и да не се доверяваме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
can you buy prednisone over the counter
преди 2 седмици

[url=http://prednisoneo.online/]prednisone 60 mg[/url]

Откажи