Спешна среща! Съветът за сигурност на ООН се събира

Заседанието ще се проведе в 20:00 ч. по Гринуич (23:00 ч. българско време)

Спешна среща! Съветът за сигурност на ООН се събира | StandartNews.com

Спешна среща! Съветът за сигурност на ООН се събира в неделя вечер заради атаката на Иран срещу Израел, предаде Ройтерс.

„Иранското нападение е сериозна заплаха за световния мир и сигурност и аз очаквам Съветът да използва всички средства, за да предприеме конкретни действия срещу Иран”, каза в X постоянният представител на Израел в световната организация.

Почна се! Иран нападна Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА)

Заседанието ще се проведе в 20:00 ч. по Гринуич (23:00 ч. българско време), съобщи пред журналисти постоянното представителство на Малта, която председателства този месец Съвета за сигурност, предаде Франс прес.

Припомняме, че до ескалация на напрежението в Близкия изток се стигна в нощта срещу неделя. Причината - отмъщение за нападението срещу консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. 

Горещи подробности за ужаса в Израел

Около 23.00 ч. българско време в събота бяха изстреляни над 300 дрона и ракети. Редица държави реагираха мигновено със защита в небето си и сваляне на всичко, което може да бъде прехванато. Но военни определят атаката на Иран като успешно отблъсната. В Израел прозвучаха сирени и се чуха взривове. Местните медии съобщиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай