Почна се! Иран нападна Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА)

Хизбула обяви начало на сухопътна операция против Израел

Почна се! Иран нападна Израел (ВИДЕО, ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Иран нападна Израел. Техеран изстреля 50 дрона срещу Израел. Новината бе потвърдена и от Иран, и от израелската армия, съобщи Ал Джазира. Пентагонът е уведомен за атаката.

ВИЖ ОЩЕ: Израел и Йордания с извънредни ходове. Идва ли нова война?

Минути след като бе потвърдената атаката, бе съобщено за втора вълна от ирански безпилотници. "Злият режим ще бъде наказан", заяви висшият ръководител на Иран аятолах Хаменей.

ВИЖ ОЩЕ: Високо напрежение в Близкия изток! Кабинетът с извънредно съобщение

Дроновете пресичат в момента територията на Ирак. Йордания затвори въздушното си пространство час по-рано. Гражданските полети в региона рязко бяха ограничени - полети в момента има само над Ирак.

ВИЖ ОЩЕ: Напрежението се покачва. Иран превзе кораб на израелски милиардер

"Ние ще нанесем ответен удар", декларираха от ЦАХАЛ. Израелската армия обяви, че съвместно с централното командване на САЩ и други партньори в региона реализира отранителен план за да прихване дроновете преди да достигат територията на Израел. ВВС на САЩ вдигна във въздуха самолетите от базите си в региона в опит да бъдат прихванати иранските дронове, летящи към Израел.

ВИЖ ОЩЕ: Иран извади балистичните ракети. Израелската армия в пълна бойна готовност

Едновременно с въздушната атака на Иран, Хизбула обяви начало на сухопътна операция против Израел.

Израелската армия е поставена в пълна бойна готовност.

Иран се зарече да отмъсти за това, че Израел уби негови командири, които бяха засегнати от удар на 1 април срещу иранското посолство в столицата на Сирия.

В събота всички посолства на САЩ в Близкия изток бяха поставени в състояние на повишена готовност и бяха задължени да провеждат заседания на комитета за извънредни действия. На дипломатите в Ливан и Израел беше специално казано да не пътуват до определени райони в тези страни.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай