Очакват рекорд за Деня на благодарността в САЩ

Американците ще отбележат в четвъртък един от най-големите си празници

Очакват рекорд за Деня на благодарността в САЩ | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Американците ще отбележат в четвъртък един от най-големите си празници - Деня на благодарността. Тази година очакванията са броят на пътуващите за четирите почивни дни да бъде рекорден.

Според Дейвид Сиймор, главен оперативен директор на "Америкън Еърлайнс" (American Airlines), очакванията сега са пътниците да бъдат с около половин милион повече от миналата година.

От Администрацията по безопасност на транспорта заявяват, че в периода 17-27 ноември през проверките вероятно ще преминат около 30 милиона пътници, което е приблизително по 2,7 милиона пътници на ден. Това е с 10% повече от миналата година.

През тази година се отчита намаляване броя на отменените полети до 1,6%, но закъсненията са достигнали най-високото си ниво от десетилетие. Според Бюрото по транспортна статистика близо един от всеки пет полета пристига или излита със закъснение. Най-често това са полети на по-евтини компании.

И ако миналата година имаше проблем след коронавирусната пандемия с наемането на екипажи, сега преди празниците се оказва, че има недостиг на ръководители на полети. Някои от авиокомпаниите са разширили графика си за празничния период и пускат по-големи самолети за да предоставят повече места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай