Кораб срути оживен мост в САЩ, спасяват удавници (ВИДЕО)

Корабът се е ударил в моста около 01:30 ч. местно време, като се е възпламенил, преди да потъне

Кораб срути оживен мост в САЩ, спасяват удавници (ВИДЕО) | StandartNews.com

Част от моста "Франсис Скот Кий" в американския град Балтимор, щата Мериленд, рухна във водата, след като рано тази сутрин в него се удари голям кораб, предаде Асошиейтед прес.

Автомобили паднаха във водата под моста. Властите се опитват да спасят най-малко седем души, които са в опасност.

Корабът се е ударил в моста около 01:30 ч. местно време, като се е възпламенил, преди да потъне.

"И двете платна на Междущатска магистрала-695 в участъка на моста са затворени за движение. Трафикът се пренасочва", съобщиха транспортните власти в Мериленд.

Кметът Брендън М. Скот и ръководителят на окръга Балтимор Джони Олшевски заявиха, че екипите на службите за спешна помощ са задействани и извършват спасителни операции.

Спасителите търсят най-малко седем души, за които се смята, че са във водата, каза пред АП около 03:00 ч. ръководителят на пресцентъра на пожарната служба на Балтимор Кевин Картрайт.

По думите на Картрайт службите са получили обаждания на телефон 911 около 01:30 ч., като им е било съобщено, че кораб, който е отплавал от Балтимор, се е ударил в една от колоните на моста, след което тя е рухнала. Няколко автомобила са се движели на моста в момента на рухването.

"Нашият приоритет сега е спасяването на тези хора", каза Картрайт, имайки предвид падналите във водата. Той каза още, че е твърде рано да се каже колко хора са засегнати от рухването на моста. "Ситуацията е тежка", изтъкна Картрайт.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай