Байдън взе ключово решение за Иран

Съединените щати съветват Израел да не предприема ответни действия

Байдън взе ключово решение за Иран | StandartNews.com

Джо Байдън взе ключово решение за Иран.

Вашингтон няма да участва в евентуална ответна атака срещу Иран. Това е заявил американският президент Джо Байдън на израелския премиер Бенямин Нетаняху в телефонен разговор.

Информацията съобщава Си Ен Ен, като се позовава на служители на президентската администрация.

Израел прехвана иранските дронове. Нетаняху звъни на Байдън

Според източници на „Ню Йорк Таймс“ Съединените щати съветват Израел да не предприема ответни действия срещу Иран.

Държавният секретар Антъни Блинкен коментира, че Съединените щати не се стремят към ескалация на конфликта в Близкия изток, но ще продължат да подкрепят отбраната на Израел. Подкрепата бе изразена по-рано и от президента.

Днес Байдън събира лидерите от Г-7, за да координират единен дипломатически отговор срещу Иран. По-късно ще се проведе и извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН по искане на Израел, които настояват да бъде осъдена атаката на Иран.

Байдън свиква лидерите на Г-7. Най-важните решения

Широкомащабната атака на Иран срещу Израел снощи продължиоколо пет часа, а 99% от изстреляните ракети и дронове бяха прихванати от Израелската отбрана и военните части на САЩ, Великобритания и Франция, който са разположени в региона. Десетки са дроновете и ракетите, които е свалил Вашингтон, съобщи американският президент Джо Байдън. 

Вчера президентът Байдън категорично заяви, че подкрепата за сигурността на Израел е желязна. „Съединените щати ще застанат с народа на Израел и ще подкрепят защитата му срещу заплахите от Иран“, каза говорителят на Белия дом. 

Иран пък заяви, че това е конфликт между него и Израел, от който САЩ трябва да стоят надалеч.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Sownqua
преди 1 седмица

Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog. Any feed-back would be greatly appreciated. взгляните и мою страничку и дайте ей оценку https://click4r.com/posts/g/16201708/ нова година на почивка в тайланд https://yagodka-09.ru/user/BrandyHinton23/ краби забележителности https://www.deadbeathomeowner.com/community/profile/georgiamuskett/ времето патая https://keeleyalvarez5049643.bloggersdelight.dk/2024/02/08/atsumi-healing-center-natural-therapy-education-center-retreat-phuket-thailand/ пукет тайланд жиза https://anotepad.com/note/read/x3edi7bs екскурзия до остров закинтос перлата на йонийските острови http://danikaryaku.php.xdomain.jp/danikaryakuwiki/index.php?title=%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%94%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8_%D0%9E%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD_Helps_You_Achieve_Your_Goals детски рокли за 12 годишни (9960de)

Откажи