Байдън свиква лидерите на Г-7. Най-важните решения

Американската подкрепа за Израел е "желязна", каза президентът на САЩ

Байдън свиква лидерите на Г-7. Най-важните решения | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън свиква лидерите на Г-7 заради военната агресия на Иран срещу Израел. Над 300 дрона и ракети бяха изстреляни срещу еврейската държава в нощна срещу неделя.

Заради нападението с ирански дронове над Израел президентът на Съединените щати Джо Байдън прекъсна уикенда си на плажа в Делауеър и се върна в Белия дом с хеликоптер. Той събра в ситуационната зала министъра на отбраната Лойд Остин, държавния секретар Антъни Блинкен, председателя на Съвета на началник-щабовете, директора на ЦРУ, шефа на националното разузнаване и съветника по националната сигурност.

След края на срещата Байдън обяви, че почти всички дронове и ракети са били свалени.

Байдън е разговарял по телефона и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и го е уверил, че американската подкрепа е "желязна". Съветът за сигурност на ООН също се събира днес извънредно по искане на Израел.

Междувременно мисията на Иран в ООН написа в социалната мрежа, че Вашингтон трябва да стои настрана от конфликта между Иран и Израел и предупреди, че отговорът на Техеран ще бъде по-тежък, ако Тел Авив предприеме ответни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай