Новият датски крал поднесе бърза изненада, интересът е голям

Датското кралско семейство обяви публикуването на книгата в канала си в Инстаграм

Новият датски крал поднесе бърза изненада, интересът е голям | StandartNews.com

Току-що поелият престола датски крал Фредерик Десети изненадващо публикува книга само няколко дни след като стана монарх, предаде ДПА.

Датското кралско семейство обяви публикуването на книгата в канала си в Инстаграм.

Публикацията включва цитат от книгата: "Аз съм човекът, който съм. Ще се постарая да покажа това и като крал на Дания."

Книгата е озаглавена Kongeord. В буквален превод това означава "Словото на краля", но може да се разглежда и като препратка към девиза, който монархът изрече за първи път от балкона на двореца Кристиансборг, след като се възкачи на трона в неделя: "Обединени, отдадени, за Кралство Дания".

Издателят на книгата Politikens Forlag казва, че в книгата си крал Фредерик Десети говори за идеите, които стоят зад девиза му. В публикация във Фейсбук издателите посочват, че книгата е посветена и на историята на Дания и на живота на краля "от млад, неохотен престолонаследник до зрял мъж, семеен човек и монарх". Мислите на краля са записани от автора Йенс Андерсен.

Майката на Фредерик, кралица Маргрете Втора, обяви абдикацията си в навечерието на Нова година след 52 години на трона и подписа официалната декларация в неделя. В момента на подписването на документа най-големият й син, 55-годишният Фредерик, стана новият държавен глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай