Край на стачките в Холивуд! Решението

Какво изисква подписаното споразумение

Край на стачките в Холивуд! Решението | StandartNews.com

След продължителните стачки на артистите в Холивуд се стигна до споразумение. Артистите се съгласиха да приемат сделката с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява студията, стрийминг услугите и продуцентските компании. Това слага край на стачката продължила близо 4 месеца.

Преговорите между Гилдията на екранните актьори - Американската федерация на телевизионните и радиоартисти и Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, който представлява студията, стрийминг услугите и продуцентските компании се оказаха трудни и продължителни.

Одобрението в крайна сметка не е единодушно, но  резултатът от гласуването е 78% "за" и така или иначе сделката бе приета. Това слага край на най-бурната година за Холивуд от половин век насам с две  продължителни стачки, които разтърсиха индустрията.

Подписаното споразумение изисква 7% общо увеличение на заплатите с допълнителни увеличения през втората и третата година от сделката, създаването на фонд за плащане на стрийминг услуги, в допълнение към традиционните  плащания за излъчване  на филми или сериали.

Новата разпоредба е опит да се приведе заплащането на актьорите в съответствие с индустрия, която все повече е доминирана от стрийминг услугите, реалност, която със сигурност ще бъде почва за още трудови битки и вероятно още стачки през следващите години.В дългите преговори контролът върху изкуствения интелект беше един от най- оспорваните.

Според подписаното споразумение репродукциите с изкуствен интелект на актьори могат да се използват само с тяхно съгласие и срещу компенсации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай