"Горски джакузита" гонят стреса и лекуват кожни заболявания

В близост до София

"Горски джакузита" гонят стреса и лекуват кожни заболявания | StandartNews.com

Още от най-дълбока древност, по времето на траките, хората са използвали водата от изворите в софийското село Железница за лечение на различни кожни заболявания. Тя извира от 12 малки изворчета и е с температура 28ºС.

Съставът ѝ е хидрокарбонатно-сулфатно натриев и оказва благоприятно въздействие върху кожата. Помага при различни кожни заболявания, действа отпускащо и спомага за намаляване на стреса и преумората на организма.

Преди 1989-а изворът е бил едва ли не засекретен. За него са знаели само хора, които са страдали от псориазис или тежки форми на екзема. Псориазисът все още е заболяване, което има ремисии, но няма лечение. По времето на соца не е имало кой знае какви алтернативи за неговото овладяване. Водата от изворите в Железница действително помагала.

Местни ентусиасти са изградили каменни корита, известни като „горско джакузи“. Преди това термалната вода се е изливала направо в река Егуля. Изворът, от който се пълнят каменните корита, е с по-малък дебит. Въпреки семплия вид, хората, които са решили да ги ползват, могат да направят това не само през топлите месеци, но и през зимата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи
Ivaka++
преди 1 месец

Хубаво е там но грозна гледка около тях.Голи бабички на 80+ навсякъде ( самодиви)

Откажи