Кризата в Германия повлече и България. Голям инвеститор си тръгва

Причината е, че "планираният растеж на електронната мобилност в Европа се забавя"

Кризата в Германия повлече и България. Голям инвеститор си тръгва | StandartNews.com

Доставчикът на автомобилни части Eberspächer продаде чисто новия си завод в България с над 100 служители на австрийската GG Group.

Говорителка на средноголямата компания, базирана в Еслинген, потвърди това през немското издание Wirtschaftswoche, пише automobilwoche.de. Цената на сделката не е спомената.

От компанията оправдават хода с продажбата на завода, защото "планираният растеж на електронната мобилност в Европа се забавя".

Eberspächer искаше да започне да произвежда нагреватели за електрически автомобили в новата си фабрика в Русе в началото на 2024 г.  Първата копка на завода бе направена през април 2023 г. Eberspächer вече пусна в експлоатация временна производствена база в Русе през януари 2023 г.

Новият собственик GG Group иска да произвежда кабелни комплекти за високо напрежение за е-мобилност в Русе. Не е ясно дали работните места на наетите в момента около 100 служители ще бъдат запазени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Българин
преди 3 месеца

На ви една демократизирала и фалирала държава

Откажи
Даа
преди 3 месеца

Санкциите действат успешно

Откажи
После
преди 3 месеца

Манипулаторите ми викат ние сме независими.НАПРОТИВ АКО УТРЕ ПРОСТИЯ ЕСЕСЕ КАЖЕ НА ОЩЕ ПО ПРОСТАТА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОДАВИ ЩЕ СЕ ОДАВИ.ТА ТЕ ТАКА!

Откажи
Тошко
преди 3 месеца

Кой ли те разбра с това писание?

Откажи
Много зле ни действа
преди 3 месеца

Този ЕС!!!! ГАРАНТИРАМ,ЧЕ НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА НИ УПРАВЯТ,И НЕЗНАМ,ЗАЩО ПОВЕЧЕТО СЕ ПРАВЯТ НА СЛЕПИ НЕ ВИДЯТ ТЕРОРА НАД НАС.ДЕГРАДИРАЛОТО ОБЩЕСТВО ВИКА УБИЙТЕ ПУТИН,ЗАЩО ТА НИМА САЩ НЕ ПОСТЪПВАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЛИ?

Откажи
Тошко
преди 3 месеца

Прав си! Обаче дали Путин не беше предизвикан от украинската политика срещу срещу руснаците в Украйна?.......

Откажи