10 дни дете със салмонела! Майка пропищя след грешка в тест

От лабораторията заявиха, че поднасят своите извинения и ще компенсират семейството на детето

10 дни дете със салмонела! Майка пропищя след грешка в тест | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Поради грешка на лаборатория майка на 2-годишно момченце цели 10 дни не подозира, че след дълго лечение детето ѝ продължава да е болно от салмонелоза.

На 23 декември лабораторно изследване дава отрицателен резултат. Седмица и половина по-късно от РЗИ я информират, че е станало объркване, предава Нова телевизия.

„Борим се със заболяването от около 2 месеца. Детето беше в тежко състояние. Бяхме в болница, лекуваха го с антибиотици венозно. След като го изписаха, ни препоръчаха домашно лечение и наблюдение от личен лекар.

На 21 декември джипито ни даде направление за контролни изследвания. Два дни по-късно дадохме проба и резултатът беше отрицателен. На втори ми звъннаха от РЗИ, за да ми кажат, че е станала грешка и всъщност детето все още е болно. Влязох отново в системата и видях, че резултатът е променен на положителен”, разказа майката Ивета Райкова.

От лабораторията заявиха, че поднасят своите извинения и ще компенсират семейството на детето. От там допълват, че на 24 декември техен служител е забравил да уведоми жената за грешния резултат.

От лабораторията сигнализирали РЗИ за случая на 28-ми, а тъй като били почивни дни Здравната инспекция е реагирала чак на 2 януари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай