Жега! Пендаровски отговори на МВнР

Какво следва в отношенията?

Жега! Пендаровски отговори на МВнР | StandartNews.com

"Съществуването на македонско малцинство в България е факт, което се потвъждава от Страсбург", заявиха от кабинета на президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

Позицията дойде, след като Министерството на външните работи на България извика македонския посланик в София Агнеса Руси по повод скорошни публични коментари на политици от съседната държава и разпространени от тях неверни твърдения по отношение на Република България.

Пендаровски е категоричен, че е необходима "конструктивност в двустранните отношения и решаване на откритите въпроси".

МВнР отвърна на политиците на Северна Македония

„Във връзка със съобщението на Министерството на външните работи на Република България Ви уведомяваме, че позицията на президента Пендаровски както в миналото, така и сега е, че е необходима конструктивност в двустранните отношения и решаването на отворени въпроси, като се има предвид, че страната ни също претендира да бъде част от Европейския съюз, където заедно със съседна България ще се насочи към още по-голямо сътрудничество... Относно коментарите, които се отнасят до съществуването на македонско малцинство в България, това е факт, който е потвърден от решенията на съда в Страсбург”, се казва в съобщението от кабинета му.

Реакцията на българското външно министерство беше предизвикана от коментарите на македонския президент, че ако ВМРО-ДПМНЕ успее да принуди България да промени Конституцията, за да включи македонското малцинство в страната, той ще стане член на ВМРО-ДПМНЕ.

Пендаровски със скандални думи за България. ВМРО апелира за незабавна реакция

 Българското МВнР категорично възрази срещу "опита за поредно въвличане на България и двустранните ни отношения във вътрешнополитическия дебат в Република Северна Македония, включително в контекста на настоящата предизборна кампания".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи