Вили Лилков поиска коалиционно споразумение

Най-висока политическа отговорност в момента носи ПП-ДБ-Спаси София

Вили Лилков поиска коалиционно споразумение | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

"Все още не е спаднала температурата на политиците от местните избори. Ще трябва малко да се охладят, да се успокоят". Това заяви пред БНР проф. Вили Лилков - общински съветник от "Синя София", относно блокирания избор на председател на Столичния общински съвет.

Той се присъедини към призива на премиера Николай Денков, че не трябва да се затварят вратите от "Продължаваме промяната-Демократична България", трябва да се работи за съставяне на политическо мнозинство и да се избере председател на Общинския съвет.

Според него обаче има едно много важно условие за стабилността на мнозинството, а именно да се подпише коалиционно споразумение и да се приеме програма за управление на столицата. Иначе всичко ще виси във въздуха, както го виждаме в момента на национално ниво, предупреди Лилков.

По думите му инициативата за това трябва да дойде от ПП-ДБ-Спаси София, а преговарящите трябва да са политическите лидери.

"Това е вотът на избирателите. Най-висока политическа отговорност в момента носи ПП-ДБ-Спаси София. Те трябва да търсят политическо мнозинство. В политиката когато искаш подкрепа, трябва да го направиш официално, да подпишеш споразумение и след това да вървиш към едно общо управление. Тъй като те не го направиха това между двата тура, сега продължават същата политика - официално не се обръщат към никого за подкрепа, а продължават с някакви неформални разговори. Те трябва съвсем сериозно и официално да се обърнат за подкрепа към една или друга група, защото иначе само губим време", коментира Вили Лилков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай