Слави се заяде яко с Денков, каза му защо трябва да си ходи

Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, пише шоуменът

Слави се заяде яко с Денков, каза му защо трябва да си ходи | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

"Вие, господин министър-председател, носите сериозна отговорност за грешките в образователната система и вместо да се хвалите по телевизията, трябва да си посипете главата с пепел, да си признаете, че сте абсолютно некадърен и да си подадете оставката." това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Ако живеехме в друго време, щях да ви посъветвам да отидете в манастир, но понеже живеем в други времена, най-добре е да си подадете оставката и да се скриете. Защото резултатът от Вашите действия, като казвам Вашите, имам предвид Вас, Асен Василев и Кирил Петков, резултатите от Вашите действия са само скандали, некадърност, съмнения за кражби в огромни размери, корупция, лъжи, измислици, фантазии и най-вече срам. Явно срам, не само в България, но и в Европа. Единственият изход е да си подадете оставката", посочва още Трифонов в посланието си към премиера Николай Денков.

"ОИСР (Организацията за икономическо сътрудничество и развитие) прави международно оценяване PISA, с което оценява нивото на обучението на учениците от цял свят. В Европа, ние сме на предпоследно място, след нас са само Кипър. Такива са фактите. Това е такъв срам, толкова е унизително. Вчера, вечерта, министър-председателят Денков, излезе по БНТ в 20:00 ч., като президента на Нова година, и изсипа такива хвалби по отношение на правителството, такива нереални измислици и глупости, че направо не можах да повярвам, че ги говори сериозно тези неща. Каза, че били изпълнили 60% от програмата. Коя точно програма? И какво точно са изпълнили, не стана ясно, но той гордо съобщи, че са го направили и че, въобще, много добре се справят. А, учениците? PISA? На предпоследно място в Европа. Ти, Денков, каква заслуга имаш за това? Я, да видим. От 2014 година до днес си бил три пъти министър на образованието, един път заместник-министър на образование, а сега си министър-председател и си шеф на министъра на образованието. Тоест, през тези 9 години си имал сериозна роля в образованието на учениците в България. Тоест, заслугата за това да сме на предпоследно място в това проучване е и твоя, академик Денков. Я да бъда възпитан", пише още Трифонов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ПОЛИТИК
преди 3 месеца

ПРАВ Е СЛАВИ-ДЕНКОВ Е ЧУЧЕЛО,НА КОЕТО МУ КАЗВАТ КАКВО ДА ГОВОРИ И ПРАВИ.

Откажи