Последно заседание на кабинета. Денков с обещание към бизнеса

Правителството работи и ще работи по важните приоритети, категоричен бе премиерът

Последно заседание на кабинета. Денков с обещание към бизнеса | StandartNews.com

Парламентът обсъжда оставката на премиера Николай Денков, а през това време Министерският съвет се събра на редовно заседание. Министър-председателят в оставка увери, че правителството работи и ще продължава да работи по важните приоритети до избора на нов кабинет.

"Добрите обещания са спазените обещания. Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на 9-ия месец на управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент като налагаме и нова европейска култура в партийните отношения", каза Денков.

"Но имаме още едно по-важно обещание - към българските граждани и към българския бизнес, на които дадохме обещание, че ще живеят в една нормална европейска държана - с по-висок стандарт на живот, с правила и със закони. Искам още веднъж да уверя българските граждани - правителството работи и ще работи по важните приоритети - повишаване на доходите, създаване на устойчива бизнес среда, засилване на сигурността на държавата и затвърждаване на позицията ни в международните отношения до избора на ново правителство", заяви премиерът.

Той обяви, че на правителственото заседание днес ще бъдат приети 29 точки, сред които и Програма за подпомагане на българските общности и дейности в чужбина.

Често казвам, че демографският проблем е нашата задача на задачите. И едно от неговите решения минава през грижите за нашите сънародници извън граница, за да се чувстват те част от нашето общество и държава и за да пожелаят да се върнат тук със семействата и децата си в подходящ момент, изтъкна Николай Денков.

Ще бъдат отпуснати и допълнителни средства към бюджета на здравеопазването, с които да се подпомогнат дейностите на БЧК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи