Пеевски поиска Радев веднага да подпише указа за нов външен министър

Не може България да седи без външен министър

Пеевски поиска Радев веднага да подпише указа за нов външен министър | StandartNews.com

Изключително право на премиера Димитър Главчев е да прави промени при служебните министри и заместник-министри. Това заяви днес в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Не може България да седи без външен министър, президентът Румен Радев трябва веднага да подпише указа и да имаме външен министър, тъй като на практика в момента нямаме", посочи Пеевски.

Щом е преценил премиерът, Даниел Митов трябва да бъде външен министър. Това е негово право съгласно Конституцията, която сме приели всички заедно тук, напомни председателят на ПГ на ДПС.

Отговорността за служебното правителство, съгласно Конституцията носи парламентът и ние можем да оказваме пълен контрол върху това служебно правителство. Нека да видим какво ще правят, все пак е минало само една седмица, коментира Пеевски въпроса кой носи отговорност за служебното правителство.  

Изключително право на премиера съгласно действащата Конституция е да извършва всички смени на министри, на зам.-министри. Единственото, което призовавам е - не може при тази ситуация в света в момента,  България да е без външен министър. Доколкото виждам не е попълнен е и състава на зам. – министри. Това трябва да го свърши премиерът веднага, а президентът трябва да изпълни Конституцията, а не да я нарушава, подчерта Делян Пеевски.

Не разбирам забавянето на неговия указ, каза Пеевски.

Никога не съм казвал, че подкрепям земеделския министър. Никога не съм се срещал с него по никакъв повод, отговори Делян Пеевски на въпрос за поисканата смяна на земеделския министър.

Прочетете Конституцията (за правомощията на Народното събрание) - да контролира какво правят избраните от премиера министри. Това беше смисълът на тези промени - да има действащ парламент, който работи в условията на служебно правителство. Ние можем да осъществяваме пълен контрол през зала, през комисиите и през всички правомощия, които имаме като народни представители, обясни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Премиерът говори с всички политически лидери. Говорим с него затова, че политиките трябва да се случват за гражданите. Нас това ни интересува. Нека да видим какво ще бъде отношението към хората и да ли ще правят правилни неща. Рано е още да говорим за оценка на правителството, подчерта Делян Пеевски. 

На въпрос за позицията му за конституционните промени и действието им, Пеевски каза: Аз не съжалявам и стоя зад всичко, което сме гласували.

Всичко, което сме гласували, сме направили заедно, напомни Делян Пеевски.

Колегите да не се отричат от тези девет месеца. Мисля, че направихме хубави неща и те не трябва да се срамуват от това, в условията на кампания да се отричат, защото утре да не седят пак в някои скутове, подчерта той.

За скандала  с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се обърна към журналистите: "Този скандал вие трябва да го коментирате. Такова нещо в България не се е случвало. Това е най-големият корупционен скандал, който сме имали в България".

Кой на кое място е на изборите – ще го решат хората. Ние не можем да предопределяме резултатите, коментира Делян Пеевски.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи
Той
преди 1 седмица

На прасето му трябва повече вазелин,...,....

Откажи
Той
преди 1 седмица

Тоя па какъв е, че да дава съвети на Президента?????? Ааа да, член на кликата Магнитски, кой сте опитва да се изчисти, като ръси тъпотии наляво и на дясно.... Думоплетството му много прилича на разсъжденията на плеймейтка.........

Откажи