Пеевски: Габриел трябва да бъде премиер и външен министър, Денков да не ни излага

Денков трябва да се прибере в кабинета, да си научи урока, каза лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Габриел трябва да бъде премиер и външен министър, Денков да не ни излага | StandartNews.com

"Видяхте вчера как се справи Мария Габриел. Външната политика е сложна. Мария Габриел трябва да бъде премиер и външен министър." Това заяви в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Коментарът му бе по повод адекватната реакция на Габриел по време на вчерашния съвместен брифинг с Дейвид Камерън. На събитието премиерът Николай Денков се запъна на въпрос за Северна Македония и се наложи Габриел да се намеси и да отговори.

„Трябва да има спокойствие между всички, Денков трябва да се прибере в кабинета, да си научи урока. Да не ни излага. Да види кой е правилният и признат от света външен министър“, каза Пеевски и подчерта, че Денков е много добър образователен министър.

Пеевски коментира и изявлението на Бойко Борисов по-рано, че в ресурсните министерства, управлявани от ПП-ДБ има корупция. "Ресурсът е във всички министерства на ПП. Нека си ги проверяват, да си гледат министрите. Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, които не са негови. Те имат едно министерство и носят отговорност само за МВнР.

Депутатът допълни още: "Не може да се иска едно министерство, за да е глас на някоя партия. Външно министерство е на България и не може да е на никоя партия."

Пеевски за пореден път изрази оптимизъм, че ротацията ще се случи.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея:---- https://do.my/viagra

Откажи