Пълна бъркотия в Столичния общински съвет! Проговори съветник

Към момента ВМРО няма да се включва в схеми на политическите групи

Пълна бъркотия в Столичния общински съвет! Проговори съветник | StandartNews.com

Блокирането на работата на Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка. Това разкри пред БНТ общинският съветник от "ВМРО - Българско национално движение" Карлос Контрера.

"Ние сме в блокаж. Нито една от фигурите, излъчени от големите групи, не може да бъде избрана, защото всеки се пази да не го свържат в някаква явна или неявна сглобка. Нищо добро не ни чака, ако продължи политическият инат на големите", каза той.

Към момента ВМРО няма да се включва в схеми на политическите групи. Това може да се промени след разговор с други общински съветници, стана ясно от думите на Контрера.

"Факт е, че, когато един общински съветник не принадлежи към определена група, той няма достъп до председателски съвет и до участие в политически консултации", допълни представителят на ВМРО.

Столичният общински съвет все още няма председател. В четвъртък ще се проведе 4-ото заседание.

"Гласуването за председател на Столичния общински съвет е тайно по закон. След заседанието призовах всички общински съветници да покажат своя вот, защото не мисля, че има какво да крием", каза Карлос Контрера.

Според него новоизбраният ръководител на столичния инспекторат не се е справил добре с извънредната ситуация след снежната буря в София, която удари цялата страна.

"Клоните продължават да са по улиците, не е изметено, листата продължават да са по улиците, тези листа ще влязат в шахтите и ще ги запушат. При следващ обилен дъжд или снеговалеж ще се наводнят улиците", коментира общинският съветник от ВМРО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Д.Маринова
преди 4 месеца

Явно софиянци ще имат избори за нов СОС, след като съветниците от настоящия не могат да изберат председател .

Откажи
Marina
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи