Излезе пети запис на "Промяната"! Включват се Атанасов и Христо Иванов

С особена скандалност се отличават репликите на лидера на ДСБ Атанас Атанасов

Излезе пети запис на "Промяната"! Включват се Атанасов и Христо Иванов | StandartNews.com

Уеб сайтът "Афера" публикува днес пети запис на конфиденциален разговор, в който този път участват лидерите и на ПП, и на ДБ.

С особена скандалност се отличават репликите на лидера на ДСБ Атанас Атанасов. Какво да си помисли българинът, като чуе тези няколко негови фрази за службите, чудят се наблюдатели.

Атанасов:

" … Там трябва да се сложи човек, който има политическа задача да свърши определена работа.“

" … Защо го казвам това? Много е важна информацията отвътре кой кой е, за да знаеш на кой да заложиш.“

"… Значи всички назначения на Радев са зад под ножа.“

"… действам, както се казва, аз си давам сметка колко е ефективно, да, администрацията като цяло е това да им вземеш страха.“

"… единствено сега двете места, където има достатъчно информация. Затова едното е ДАНС, другото е Икономическа полиция на МВР. … много бързичко там да измъкнем цялата информация, защото Икономическа полиция за голямата част от министерствата и тези, които се занимават с пари и така нататък, знаят кой краде, кой кой е. … И т’ва всичко това го знаят. Дансаджиите също имат определена информация за определена част от администрацията. Въпросът, че ние няма да имаме бърз достъп до тая информация.“

Ето и пълната стенограма на изплувалия запис:

Кирил Петков: Та, мисълта ми е, че, аа, Радев ще го играе, но всъщност ако стане…, мисля, че трябва да има подкрепа и от външните служби в тая промяна. В службите и да го играеме по-сериозно.

Христо Иванов: Аз тука…

Кирил Петков: Точно.

Асен Василев: Да, но в екип, пет-десет човека…

Христо Иванов: … защото истината е, че ние… ние правим… Назначаваме и ще създаваме нова… Там е…

Асен Василев: А-а…

Христо Иванов: От БНБ, от… То за това е условието… няма веднъж на … години и всъщност и просто да сме решили, а с техен … Наистина той може да се прави на луд, когато става дума за нещо, служба, която е дебната от американците…

Асен Василев: Няма да се получи.

Христо Иванов: …

Асен Василев: Така ще, така ще е.

Христо Иванов: И аз честно казано на този процес бих гледал към тях по-сериозно, отколкото…

Асен Василев: Мхм.

Христо Иванов: Защото това правителство…

Асен Василев:  Да.

Христо Иванов: Дет се вика… а така, че… спускат, но ние… и някъде даден фокус, щото може да се окаже, че ако ние можем да се … това може да е било по-голямо значение, но факторът е…

Асен Василев: Точно.

Кирил Петков: Финансов.

Асен Василев: Именно.

Христо Иванов: А сега, а сега, верно, че някъде трябва се напъваме, но трябва да намериме…, може да свърши…

Кирил Петков: Мога да проверя американците…

Мъж: Да…

Мъж: То е било от шест.

Атанас Атанасов: Ние ако отидем…

Мъж: А-а…

Асен Василев: Да. Така. Опции.

Мъж: В смисъл?

Атанас Атанасов: Не, не, бе, човек, може за заместник за шеф пиша, аз не вдигам на тоя… Трябва едно и второто, което е, а за тези служби? В Америка така правят, между другото, в тези служби шефът не трябва да е продукт на службите. Щото, когато е продукт отвътре, той е с вътрешни зависимости. В смисъл… да…

Асен Василев: Там са политически назначения.

Атанас Атанасов: … Там трябва да се сложи човек, който има политическа задача да свърши определена работа. Петър /б.р. Петър Петров – сложен за зам.-шеф на ДАНС от ПП/ДБ/ го сложи заместник и там шеф на еди кой си отдел.

Асен Василев: Да, то наистина…

Атанас Атанасов: Между другото не искам да го обиждам момчето, уважавам го, но ние заедно работихме в комисията и… Тоест не е дораснал за…

Христо Иванов: А, на тея задачи.

Атанас Атанасов: Щото тия агенции, те са с мандати пет години.

Кирил Петков: Инспектората нали ще са, което всъщност е, аааа, има даже правомощията да…

Атанас Атанасов: Той втори мандат изкарва сега. Втори.

Мъж: Ако откажем да действаме това…

Атанас Атанасов: …

Мъж:…

Христо Иванов: Е, това ще го направим задължително.

Атанас Атанасов: Страшен тип. Защо го казвам това? Много е важна информацията отвътре кой кой е, за да знаеш на кой да заложиш.

Асен Василев: … Това, което искам да кажа, аз не съм против да използват информация, където имат. Примерно, нали за финансите аз имам информация. И ние сме били … в някаква степен, не във всички.

Атанас Атанасов: Добре. Трябва да ги познават…

Асен Василев: А-а… Основни играчи се познават. Другото, което е, аа, бидейки в опозиция видяхме къде тръгнаха да мърдат пластове. Тематично. Това също даде много информация. Видяхме Радев кои подмени. Значи всички назначения на Радев са зад под ножа.

Атанас Атанасов:…

Асен Василев: Нали, това също е информация. Аз не казвам да го правим на сляпо.

Атанас Атанасов:…

Асен Василев: Аз не казвам да го правим на сляпо, но това, което казвам е, че това трябва да се случи бързо, ударно и наведнъж. За да излезе като една обща /не се разбира/, като един общ списък.

Мъж: Да.

Асен Василев: И да се каже – това са на Радев кадрите и ги изхвърли! Както Радев като дойде, той дойде с един списък с назначения и буквално в рамките на две-три седмици направи такава чистка.

Мъж: Това, което каза, че ти трябва…

Асен Василев: Да. И, и много бързо, и ..и…и…това не означава, че ние няма да сме направили един план с информация, примерно. И в рамките на седмица да се събере каквото се събира и след това да се…

Атанас Атанасов: Да, виж, а..а.., нали тука, а.., действам, както се казва, аз си давам сметка колко е ефективно, да, администрацията като цяло е това да им вземеш страха.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: Това е много важно.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: … което говорим, но това трябва да бъде добре, единствено сега двете места, където има достатъчно информация. Затова едното е ДАНС, другото е Икономическа полиция на МВР.

Асен Василев: Мхм.

Атанас Атанасов: Там трябва много бързичко, но ся трябва да измениме законите и става сложно, нали, много бързичко там да измъкнем цялата информация, защото Икономическа полиция за голямата част от министерствата и тези, които се занимават с пари и така нататък, знаят кой краде, кой кой е.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: И т’ва всичко това го знаят. Дансаджиите също имат определена информация за определена част от администрацията. Въпросът, че ние няма да имаме бърз достъп до тая информация.

Мъж: Ако ДАНС, ако ДАНС е вечно, МВР има значение кой ще е главният секретар, да ти кажа. Министърът няма според мен задачи. Главният секретар на МВР е човекът, който… Така че това са петте фигури…, които ще … Ние ще станем ли?… А не… дали са вътре.

Лена Бориславова: Ми аз мисля, че министъра на финансите е добре.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
ТвойтаМама
преди 3 седмици

Ех, Гноме, Гноме! Колко си гнусен !

Откажи