БСП пак отрязаха Борис Бонев, той си го изкара на ГЕРБ

Няма такава възможност за нови избори за общински съветници в София

БСП пак отрязаха Борис Бонев, той си го изкара на ГЕРБ | StandartNews.com

Източник: бТВ, архив

Софийските социалисти за пореден път отказаха да обсъждат евентуална подкрепа за избора на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет (СОС). Те обаче са оптимисти, че до разпад на СОС и нови избори за съветници в София няма да се стигне.

Няма такава възможност за нови избори за общински съветници в София. В следващите седмици трябва и ще се разбере кой да бъде председател на СОС, за да може да се отпуши работата. Това обяви общинският съветник от групата на БСП София Ваня Григорова след среща с представителите на местната коалиция ПП-ДБ-Спаси София в СОС.

БСП ще търси подкрепа за своя кандидат за председател на Общинския съвет и няма да го оттеглят, уточни Григорова.

Председателят на БСП София Иван Таков обясни, че темата за председател на СОС не е била засегната днес, а с колегите си от ПП-ДБ-Спаси София са направили конструктивен и експертен разговор, засегнати са основните теми - БСП казали какво ги интересува и какво е важно в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Засегнати са най-големите проблеми като почистването, тротоарите, електроснабдяването и топлоподаването. Имаме общи виждания с ПП-ДБ по някои теми, посочи Таков.

Той уточни, че столичните социалисти ще искат среща и с Топлофикация София, за да се види каква е тяхната готовност за отоплителния сезон. Ще се иска и финансово-икономически анализ от кмета Васил Терзиев за състоянието на Столична община към момента.

Не сме водили разговори с БСП за председател на СОС. Личността не е проблем. Има четирима достойни кандидати за председател на СОС, но никой не успява да събере подкрепата. Това заяви от своя страна кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председател на градския парламент Борис Бонев след срещата с хората на БСП.

По думите му "личността не е проблем" - дали ще се откаже, според Бонев не това е препъни камъкът да бъде избран председател на СОС. С БСП проведохме експертна среща и по основните теми за София имаме припокриване, коментира Бонев. Постигнато е съгласие със столичните социалисти за неща, за които дори не може да се намери съгласие с общинските съветници, да се намери решение на други проблеми, завещани от ГЕРБ.

Бонев посочи, че от ГЕРБ отказват да се срещнат с ПП-ДБ, но други партии са потвърдили. Кои точно обаче, щяло да стане ясно в следващите дни. За коалиция с ГЕРБ в СОС обаче нямало как да се водят разговори. Позицията на ГЕРБ е необяснима и неконструктивна, изтъкна той.

Относно критиките за снегопочистването в София и в цялата страна, Бонев заяви, че хората много добре разбират, че едни системи, които са изграждани за 18 години, не могат да бъдат преработени за една седмица. С тежката зимна обстановка, поради топлото време листата на дърветата все още са на тях и в тази комбинация, всичко това доведе до счупване на много клони, отчете Бонев. Въпреки тежката зимна обстановка екипите на Столична община и Столичния инспекторат полагат изключителни сериозни усилия да се справят с предизвикателствата. Вече 32 часа аварийните екипи не спят, за да премахват счупени клони и да възстановят повредите, отчете Борис Бонев и определи ГЕРБ като креслива опозиция, без да дават решения.

ПП-ДБ-Спаси София са спокойни за капацитета, който изграждат в Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай