Борис Бонев се оплака! Каза как се е превърнал в опозиция

Не може най-голямата група в СОС да остане без нито една важна комисия, каза Бонев

Борис Бонев се оплака! Каза как се е превърнал в опозиция | StandartNews.com

Източник: БНТ

Общинският съветник Борис Бонев се оплака, че коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" се е превърнала в опозиция в Столичната община, независимо, че спечели изборите. Той отбеляза в интервю за БНТ, че управляващото мнозинство в Столичния общински съвет (СОС) е съставено от ГЕРБ, БСП, Синя София, ВМРО и отцепилите се от Възраждане, които гласуват в синхрон.

Очакваме другите политически сили да преосмислят позициите си. Не може най-голямата група в СОС да остане без нито една важна комисия, каза Бонев. Той недоумява защо в Народното събрание управляващото мнозинство държи почти всички комисии, но в СОС не е така.

Според него, ако от осмия опит СОС отново не бе избрал председател това е щяло да представлява проблем, защото тогава се навлиза в едно неясно юридическо поле. По думите му вместо да има честни и открити преговори се е реализирала т.нар. "червена сватба", в която ПП-ДБ-СС не са участвали.

Общинският съветник заяви, че групата на ПП-ДБ-СС се е опитала да попречи на провеждането на извънредно заседание след избора на председател, защото то не отговаряло на правилника. Той подчерта, че групата му не си е тръгнала от заседанието, за да не бъде обвинена, че бяга от отговорност.

По думите му решението на Вяра Тодева да върне решението на СОС за избора на комисиите е правилно. Областният управител не е използван като играч в политическите процеси. Той има право да върне всяко едно решение на СОС, добави Бонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Павел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи