Терзиев се обърна към софиянци, първи стъпки начело на общината

В отчета си той информира за свои срещи през втората си седмица като кмет

Терзиев се обърна към софиянци, първи стъпки начело на общината | StandartNews.com

Тази седмица ще анализираме работата на всички служби и фирми в тази кризисна ситуация. Където установим пропуски, ще наложим санкции. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в отчет за работата му, публикуван в официалната му страница във Фейсбук.

Кметът благодари на екипите на общината и на гражданите, които отговорно са разчистили тротоарите пред сградите, в които живеят и работят.

Последните дни бяха изпълнени с предизвикателства заради обилните снеговалежи. Продължаваме да работим в някои части на града и правим всичко възможно, за да осигурим безопасното и спокойно придвижване на гражданите в столицата, заяви столичният кмет и припомни, че само в първия ден от тежката ситуация в София бяха обработени над 360 сигнала за паднали дървета и клони. А фирми бяха санкционирани с около 120 000 хил. лева заради непочистени улици и спирки на градския транспорт.

В отчета си в социалната мрежа той информира за свои срещи през втората си седмица като кмет. „На 21 ноември се срещнах с кметовете на всички 24 района в Столичната община. Това беше първата от редовните ни срещи, на която обсъдихме приоритетите в районите, как да подобрим структурата на районните администрации и работата със Столичния инспекторат“, написа Васил Терзиев и допълни, че е участвал и в срещата на новоизбраните кметове с изпълнителната власт и бизнеса, на която е поставена темата за децентрализацията в рамките на София.

Кметът обърна внимание и на публикуваната за обществено обсъждане План-сметка за чистотата на столицата. „За първи път предоставихме на гражданите не само основния документ, но и всички прилежащи към него договори и съпътстващи документи“, изтъкна той.

Кметът е провел и работна среща с новия директор на Столичния инспекторат Николай Неделков, с когото са обсъдили идеи за реформа на инспектората и как може той да бъде по-работещ и ефективен.

След първоначален анализ на дейността на „Столичното предприятие за третиране на отпадъците“ (СПТО) беше прекратен договорът на директора на предприятието. Разпоредих да бъде направен финансов и технически одит на дейността на общинското предприятие, за да се установи дали публичният ресурс е управляван максимално прозрачно и ефективно. Резултатите ще оповестим публично, съобщи още Терзиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Nina
преди 4 месеца

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.----- https://tyny.to/shemoro

Откажи