Продължава протестът на земеделците, ще има блокади на пътища

Фермерите се заканиха да затворят пътя за Гърция при Кресна, както и магистрала Тракия при Пловдив

Продължава протестът на земеделците, ще има блокади на пътища | StandartNews.com

Източник: БТА

Трети пореден ден днес ще продължат протестите на земеделците след като отново не се стигна до консенсус в преговорите с правителството. Разговорите снощи в Министерски Съвет продължиха близо 4 часа, но завършиха без подписване на предложения от властта меморандум.

И днес ще бъдат блокирани ключови пътни отсечки. Фермерите се заканиха да затворят пътя за Гърция при Кресна, както и магистрала Тракия при Пловдив.

Забавяне в преговорите предизвика и напрежението между отделните земеделски организации. Основното различие е относно искането за оставка на земеделския министър, което не се приема от някои организации и се определя като чисто политическо.

Все пак властта и земеделците са се споразумели за подпомагането със 150 млн. лева за определени сектори, съобщиха от Министерския съвет. Консенсус не е постигнат по финансовата част на меморандума. Земеделците предстои да обсъдят помежду си и новото предложение в меморандума, свързано с декларирането на загубите пред НАП. Нови преговори са насрочени за утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай